היריון הוא חלק יפה ומרגש בחיים, אבל הוא מגיע עם כמה אתגרים לא פשוטים. אחד הסימפטומים הנפוצים ביותר שאימהות רבות חוות הוא בחילות. בדרך כלל נותנים למצב הזה את השם “בחילות בוקר”, אבל הבחילות מופיעות לאורך כל היום ומקשות על התפקוד היום יומי. כאן תוכלו לקרוא עוד על הסיבות לתופעה ועל תרופות יעילות שיעזרו לכן להתמודד טוב יותר עם בחילות בהיריון.

למה יש בחילות בהיריון?

בחילות במהלך ההיריון מיוחסות בעיקר לשינויים הורמונליים. יש הטוענים כי הגדילה של כמויות ההורמונים כמו hCG ואסטרוגן מעוררת את מרכז ההקאות במוח, מה שמוביל לבחילות. כמו כן, במהלך ההיריון חוש הריח יכול להתחזק, עלולה להתפתח רגישות לריחות מסוימים ויש גם שינויים במערכת העיכול, היכולים לתרום למצב הזה. בחילות הן בדרך כלל סימן להיריון בריא, אבל עוצמת הבחילות יכולה להשתנות בקרב נשים שונות.

מתי מתחילות בחילות בהיריון?

הבחילות מתחילות בדרך כלל סביב השבוע השישי של ההיריון, אם כי הן יכולות להופיע כבר לפני כן בשבוע הרביעי. עבור רוב הנשים, הסימפטום הלא נוח הזה נוטה להגיע לשיאו בין השבוע השמיני לשבוע האחד עשר. למרבה המזל, בסוף השליש הראשון נשים רבות חוות ירידה ניכרת בתדירות הבחילות ובעוצמה שלהן. עם זאת, חלק מהנשים עשויות להמשיך לחוות בחילה מעבר לשליש הראשון.

בחילות בסוף ההיריון

במקרים רבים הבחילות נעלמות לאחר השליש הראשון, אבל יש נשים הסובלות מהבחילות גם בסוף ההיריון ולאורך כל התקופה הזאת. זוהי צורה חמורה יותר של בחילות בוקר, היכולה להוביל להתייבשות, לירידה במשקל, ולחוסרים תזונתיים אם לא מטפלים במצב כמו שצריך. אם אתן סובלות מבחילה מתמשכת, חשוב לפנות לייעוץ רפואי ולתמיכה כדי לטפל במצב ולשמור על הבריאות שלכן ושל התינוק.

איך מתפקדים עם בחילות בהיריון?

לפעמים לא קל לתפקד עם בחילות במהלך ההיריון, אבל יש כמה שיטות פעולה היכולות לעזור לכן להתמודד עם המצב. אכילת ארוחות קטנות ותכופות יכולה למנוע מהקיבה להיות ריקה מדי או מלאה מדי ולהפחית את הסיכוי לבחילה. חשוב גם לשתות כמות מספקת של מים לאורך כל היום כדי להימנע מהתייבשות לאחר הקאה. חשוב לנוח ולהימנע ממאמץ יתר, שכן עייפות עלולה להחמיר בחילות. חשוב גם למצוא הסחות דעת ולעסוק בפעילויות קלות כדי להשכיח מעצמכן את התחושה של אי נוחות, למשל להכין רשימת קניות לתינוק או לתכנן איך ומתי לספר על היריון למשפחה ולקרובים.

איך להקל בחילות בהיריון?

יש לא שיטות שונות להקל את הבחילות במהלך ההיריון, כולל שימוש בשמנים, עיסויים ויציאה לאוויר צח בחוץ. ארומתרפיה בבית עם שמנים אתריים כמו נענע חריפה או לימון יכולה ליצור אפקט מרגיע. עיסויים עדינים, בייחוד לגב ולרגליים, יכולים ליצור הרפיה ולהפחית בחילות. יציאה להליכות קצרות בחוץ או פשוט פתיחת חלון לאוויר צח יכולה גם להקל את התסמינים.

מה לאכול כשיש בחילות בהיריון?

חשוב לאכול נכון במהלך ההיריון כדי להימנע כמה שאפשר מבחילות הנובעות מהמזון. מזונות מסוימים יכולים לעזור להרגיע את הקיבה, ויש מזונות מסוימים שאנחנו ממליצים מאוד להימנע מהם.

להימנע מאוכל מתובל וחריף

אוכל מתובל וחריף עלול לגרות את רירית הקיבה ולהחמיר בחילות. עדיף להימנע ממנות עם תבלינים חזקים או בעלות תכולת שומן גבוהה. במקום זאת, העדיפו מזונות מתובלים בעדינות (למשל מלח) וקלים לעיכול.

מנות קטנות

אכילת ארוחות קטנות ותכופות יכולה לעזור לשמור על רמות סוכר יציבות בדם ולמנוע מהקיבה להיות מלאה מדי. גישה זו מפחיתה את הסבירות להתפתחות של בחילות.

מים, והרבה!

חשוב מאוד לשתות הרבה מים במהלך היום. שתייה מרובה של מים מסייעת במניעת התייבשות, אשר עלולה להחמיר בחילות. שתיית מים איטית ותכופה יעילה יותר משתיית כמויות גדולות בבת אחת.

ג’ינג’ר יכול לעזור

לג’ינג’ר יש תכונות היכולות לעזור נגד בחילות. צריכת תה ג’ינג’ר, סוכריות ג’ינג’ר או אפילו זנגביל טרי יכולה לספק הקלה. הוסיפו כמות קטנה של ג’ינג’ר לארוחות או לחטיפים כדי ליהנות מההשפעות החיוביות שלו.

לסיכום

בחילות במהלך ההיריון יכולות להיות סימפטום מעצבן במיוחד, המוסיף לאי הנוחות הכללית שאימהות רבות  חוות במהלך ההיריון. אכילת מנות קטנות, שתייה מרובה של מים, עיסויים ושילוב של ג’ינג’ר בתזונה שלכן יכולים לספק הקלה בתסמינים ולשפר את הבריאות והתחושה הכללית שלכן. אצלנו באתר מאמיל’ה תוכלו למצוא מתנה ליולדת בת או בן וכל מיני מארזים ליולדת שישמחו כל אחת ויהיו פינוק מושלם לתחילת החיים של התינוק המגיע לעולם.

בחילות בהריון